latinica  ћирилица
07/08/2018 |  15:44 | Аутор: БЕТА

Петковић прецртао Албанца!

Селектор швајцарске фудбалске репрезентације Владимир Петковић "избацио" је из националног тима Ваљона Бехрамија. Он тврди да се ради о "политичкој одлуци, чиме је потврдио да је у националној селекцији дошло до подјеле проузроковане слављем двоглавим орлом од стране Џердана Шаћирија и Гранита Џаке.
Владимир Петковић - Фото: Getty Images
Владимир ПетковићФото: Getty Images

Швајцарски медији су пренели да Бехрами, који игра за италијански Удинезе, један од неколико репрезентативаца албанског поријекла са Косова, неће више бити дио швајцарске националне селекције, што је и сам доскорашњи репрезентативац потврдио.

Преко твитера, Бехрами је поручио: "Завршена је моја репрезентативна каријера".

Швајцарски медији тврде да је разлог за избацивање из тима улога Бехрамија у репрезентацији, пошто у свлачионици има "превелику моћ".

"Ради се о тактичкој одлуци", објаснио је Петковић у првој изјави.

Портпарол Фудбалског савеза Швајцарске Марко фон Ах потврдио је медијима да је било разговора између тренера и Бехрамија, у којем је тема била будућност играча, али да није било ријечи о искључењу.

"Петковић ме је назвао. Најпре сам помислио да се ради о нормалном разговору, али је Петковић одмах рекао да сам искључен из тима", пренио је Бехрами.

Он је изразио увјерење да се ради о политичкој одлуци селектора.

"Након Свјетског првенства било је неких догађаја који ми се нису свидјели", објаснио је он не желећи да наводи о чему је ријеч, али је указао да се радило о нечему што је у супротности са идејом јединства екипе.

Последњих недјеља дошло је до подјеле у националној селекциији која му се није свидјела.

На питање да ли је узрок томе славље Шаћирија и Џаке на утакмици против Србије са двоглавим албанским орлом, Бехрами је одговорио јасно са "да".

"Ми смо све момци који желе да иду истим смјером. Младићи који желе да учине Швајцарску поносном", рекао је фудбалер.

Бехрами је критиковао покретање дискусије о искључењу двојних држављана из националних селекција.

Рекао је да је планирао да до 35 године игра за националну селекцију, а селектору Петковићу је пребацио да нема појма о фудбалу.

"Општи проблем Фудбалског савеза Швајцарске је што одлучују људи који нису играли фудбал", рекао је о селектору.

Петковић је такође разговарао и са Бљеримом Џемаилијем и Гелсоном Фернандесом, па се спекулише да и они неће бити чланови будућег националне селекције.

У Швајцарској мисле да Петковић спроводи реконструкцију националне селекције и да ће том мјером бити погођени и Штефан Лихтенштајнер, као и Јохан Ђуру.

Бехрами је за репрезентацију Швајцарске одиграо 83 утакмице, постигао два гола, и 13 година је био члан националне селекције, играо је на четири Свјетска превенства и два Европска првенства.