latinica  ћирилица
07/08/2018 |  22:15 ⇒ 22:42 | Аутор: РТРС

Звезда у Словачку без предности!

Фудбалери Црвене звезде одиграли су 1:1 са шампионом Словачке Спартаком из Трнаве у оквиру 3. кола квалификација за Лигу шампиона.
Милан Родић у скоку - Фото: B92
Милан Родић у скокуФото: B92

Иако су најављивали побједу, и нешто мирнији пут на реванш у Словачку, на стадиону "Рајко Митић" пред 35.000 гледалаца шампион Србије није успио доћи до ње, па му сада у Трнави треба побједа, или реми са више погодака него у Београду (2:2, 3:3, или више).

“Црвено-бијели” су до предности дошли у 23. минуту из једанаестерца којег је сигурно извео Бен. Претходно је Крстичић на асистенцију Стоиљковића заустављен на недозвољен начин у шеснаестерцу Словака, и шпански арбитар је без двоумљења показао на бијелу тачку.

Међутим, радост домаћина трајала је само један минут! Родић је испао у дуелу са Јирком, није успио да га стигне, овај је вратио повратну до Грендела који уз мало среће погађа мрежу за 1:1!

У наставку меча Звезда је била бољи ривал, али одбрана Словака није попустила, и поред неколико добрих прилика, па је меч завршен без побједника 1:1.

 Уколико прођу у наредну фазу такмичења, за групну фазу Лиге шампиона чека их дуел са побједником меча Салзбург - Шкендија, а овај дуел на програму је сутра, први меч игра се у Аустрији.

Поражени ће наставити квалификације за Лигу Европе и играти против бољег из меча Хелсинкија и љубљанске Олимпије.

Резултати 3. кола квалификација за Лигу шампиона: Астана - Динамо Загреб 0:2, Карабаг - Бате Борисов 0:1, Малме - Види 1:1, Славија Праг - Динамо Кијев 1:1, Стандард - Ајакс 2:2.