latinica  ћирилица
08/08/2018 |  16:19 ⇒ 09/08/2018 | 12:33 | Аутор: РТРС

Додик за РТРС: Опозиција спремила план да поништи изборе у Бањалуци!

У ексклузивном разговору за РТРС предсједник Републике Српске Милорад Додик открива драматичан план за 6. октобар. Сценариј је, тврди, испланиран у Сарајеву у договору са појединим високим функционерима СДС-а и ПДП-а. Према том плану - циљ је спријечити изборе у Бањалуци и од овог града направити случај! Поставља се питање да ли је управо то разлог због којег Давор Драгичевић на Тргу Крајине већ мјесецима понавља да избора неће бити!

Према овом сценарију, Бањалука би требало да постане град случај о којем ће причати и писати свјетски медији. То што је упитно формирање власти у Федерацији, што град Мостар већ деценију нема изборе, јер се политичари не могу сложити око измјена Изборног закона, за креаторе плана, изгледа, није проблем. Проблем им је Бањалука, сједиште институција и предсједник Републике Милорад Додик.

Додик је рекао да у Бањалуку долази 50 камиона изборног материјала за бањалучку регију и да је план да они буду отети.

"Они имају намјеру да отму те камионе, довољно је да један заузму. Ако то не успију, онда ће 6. октобра, дан пред изборе, изаћи на митинг да нешто говоре политички, а онда ће странци у Сарајеву рећи да је то нарушавање изборне тишине, поништавају се избори у Бањалуци и само се Бањалука прави случајем", истакао је Додик

Не тражим и не молим за глас, јасан је био предсједник Додик, али је подсјетио да Бањалука никад није била веће градилиште, и да су то грађани одувијек знали препознати. Због тога се, каже, Бањалука мора окупити и послати одговор креаторима унитариста и поткупљених српских представника.

"Бањалука мора да устане и брани себе од оваквих који то раде. Ово је прешло сваку мјеру. То је моја порука. Бањалука се мора окупити да такви као што су Говедарица и Мектић не добију снагу на изборима. Морају да кажу овој групацији која се окупља на тргу да се могу окупљати сваки дан, али да не могу на дан избора јер тиме руше наше демократско право изласка на изборе. Можете одмах да изађете на митинг 8. октобра, али сигурно нећете доћи ни 6., нити ћете моћи да држите било какве митинге у изборној кампањи", поручио је предсједник.

Додик је подсјетио да група “Правда за Давида“ никада није тражила дозволу за одржавање скупа на Тргу Крајине, и да полиција никада није спријечила одржавање скупа, нити употријебила оружану силу. Због тога, каже, не јењавају напади на МУП и министра Драгана Лукача.

"Све то, кад скупите, је удар на МУП, на Лукача, који је седам пута рањен, који је водио бригаде и био херој одбрамбено-отаџбинског рата и сигурно да он не одговара муслиманима. Не ваља им ни Додик, јер превише воли и брани Републику. Можда бих, када бих предао само мало Српске, био одличан", каже Додик.

Не браним себе, већ Републику Српску, јасан је и овај пут био предсједник Додик и поручује да ће тако наставити и у Сарајеву уколико добије подршку грађана на изборима. 

"Ја овај народ никад нисам преварио и увијек сам радио у интересу народа. И зато сам овдје 14 година, радим у неподношљивим условима притисака и удара на Републику Српску. Људи овдје све памте и неће опростити издају, а издаја је масовна и лоцирана је око СДС-а и ПДП-а", каже Додик.

Добије ли подршку бирача - “Под заставом Српске“ у Сарајеву ће радити по слову Устава и јачању Републике Српске, закључио је предсједник Додик.