latinica  ћирилица
21/08/2018 |  10:47 ⇒ 20:41 | Аутор: infosrpska.ba

Прљави послови Сорошевог инструктора

Центар за истраживачко новинарство Србија, БиХ и тако даље, организација је која располаже са огромним средствима за наводно испитивање криминала и корупције, а стварни задатак ЦИНС-а је да криминализовањем руше власти које нису по вољи моћним спонзорима овог центра који прекрајају свијет по својој вољи.
Дино Јахић -
Дино Јахић

Центар ЦИНС-а за овај регион је у Београду, а на челу му је Дино Јахић који располаже фондовима Велике Британије, САД и Саудијске Арабије за пројекат "Развој истраживачког новинарства у региону" од укупно 38 милиона долара који је започео 2016. године, а треба да се заврши, гле чуда, у новембру ове године, чим прођу избори у БиХ.

Дино Јахић је иначе у дневној службеној комуникацији са познатим западним организацијама НЕД, Фридом хаус, ЕУ либерти и сличним, које од Јахића добијају инструкције коме колико средстава да уплате и по ком основу. Рушење власти криминализацијом ЦИНС ради полутајно само је још тајна ко конкретно управља и у чијем интересу, али се и то може наслутити. Иначе, Јахић је прошао озбиљне курсеве у посљедње четири године у САД. Од 2017. године је постављен од Сорош фондације за координатора истраживачког пројекта Центра за истраживање организованог криминала и корупције у југоисточној Европи.

Додјељивао је средства новинарима који су радили на "панамским папирима" и још много тога. Добро обавијештени познаваоци његовог рада тврде да је сада и инструктор једној групи мађарских студената за рад против предсједника Мађарске Виктора Орбана, иначе љутог противника Џорџа Сороша, Јахићевог наредбодавца.

Текстови ЦИНС-а су претходили свим већим ударима у региону. Но, занимљиво је да нема никаквих пројеката које обрађују криминал у Црној Гори, те би се по раду ЦИНС-а могло рећи да је у Црној Гори нема криминала.

ЦИНС се посљедњих мјесеци посебно бави Републиком Српском и предсједником Додиком, појачано након што је љути противник Џорџа Сороша, Стив Бенон имао контакт са премијерком Републике Српске Жељком Цвијановић и указао на све прљаве послове Сороша и његових појединаца и организација, у нашем региону попут Јахића и ЦИНС-а.