latinica  ћирилица
23/08/2018 |  11:29 ⇒ 17:29 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Унапређење положаја пензионера приоритет

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са предсједником Удружења пензионера Републике Српске Радом Ракуљем и предсједником Одбора за праћење стања у области пензијско-инвалидског осигурања у НСРС Илијом Стеванчевићем.
Цвијановић и Тегелтија са представницима пензионера - Фото: РТРС
Цвијановић и Тегелтија са представницима пензионераФото: РТРС

На састанку је разговарано о актуелним темама о пензијско-инвалидском систему Српске, те мјерама које ће се проводити у наредном периоду, а које се односе на унапређење положаја најстарије популације, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Представници пензионера су истакли да је сарадња са Владом Српске у претходном периоду била веома добра, те да су нарочито захвални на томе што су пензије у континуитету повећаване током претходних година, кроз редовна и ванредна повећања. Посебно су нагласили значај преласка на трезорски начин исплате пензија, чиме је најстаријој популацији загарантована редовност исплата примања.

Цвијановићева је истакла да економска и социјална стабилност остају приоритети у раду Владе, те да ће питање унапређења положаја пензионерске популације бити један од приоритета у раду Владе и у наредном периоду.

Састанку су присуствовали и министар финансија у Влади Српске Зоран Тегелтија и директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске Младен Милић.