latinica  ћирилица
26/08/2018 |  11:26 | Аутор: СРНА

Савјет министара о мигрантској кризи у сриједу

Савјет министара требало би да у сриједу, 29. августа, разматра информацију о стању у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната у БиХ и информацију за Предсједништво БиХ о тренутном стању у области миграција у БиХ, са приједлогом мјера.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

На дневном реду сједнице су и закључци сједнице Дома народа парламента БиХ поводом расправе о информацији о провођењу плана хитних мјера и реализацији активности наведених у информацији о процјенама и могућностима БиХ у вези са питањем избјегличке кризе у регији и ЕУ, и прегледу ситуације у вези са мигрантском кризом на западнобалканској рути.

Пред министрима ће се наћи информација о изводљивости примјене система координације процеса европских интеграција у БиХ, објављено је на интернет страници Савјета министара.

Биће ријечи о информацији о средствима наплаћеним на основу Споразума о регулисању обавеза бившег СССР-а према обрачунима у вези са робним прометом између СССР-а и бивше СФРЈ - клириншки дуг.

Савјет министара размотриће Приједлог одлуке о усвајању Оквирне енергетске стратегије БиХ до 2035. године.

На дневном реду сједнице је Нацрт закона о електронској идентификацији и услугама повјерења за електронске трансакције.

Пред министрима ће се наћи извјештај о финансијској ревизији институција БиХ за 2017. годину и Годишњи ревизорски извјештај о главним налазима и препорукама за 2017. годину и извјештај о обављеној финансијској ревизији извршења Буџета институција БиХ за 2017. годину.

Биће ријечи о Приједлогу процјене ризика од прања новца и финансирања тероризма у БиХ за период 2018-2022. године и Приједлог акционог плана за отклањање идентификованих недостатака у систему спречавања прања новца и финансирања тероризма.

Пред министрима ће се наћи Приједлог одлуке о прерасподјели дијела буџетских средстава за 2018. Министарства правде БиХ у корист Јединице за имплементацију Пројекта изградње Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ за трошкове пословања Јединице у 2018. години.

Биће ријечи о Приједлогу одлуке о трајном рјешавању питања смјештаја Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ /стављање ван снаге Одлуке о одобравању вишегодишњег пројекта "Пројектовање, санација, реконструкција и надоградња објекта `Зрак` у Сарајеву за смјештај Дирекције за координацију полицијских тијела"/.

Савјет министара размотриће информацију о кретању макроекономских показатеља за период јануар-мај 2018. године.

На дневном реду сједнице је и информација о усаглашавању Споразума о међусобним правима и обавезама у вези са арбитражним поступком у предмету Крајина осигурање Бањалука, тужилаца Невина Агарвола, Нита Гапта и "Уша индустриз" ИНЦ против БиХ, према арбитражним правилима Комисије УН за међународно трговачко право.

Биће ријечи о извјештају о раду Интерресорне радне групе за праћење провођења документа "Безбједносна политика БиХ" у 2017. години и Приједлог програма рада Интерресорне радне групе за праћење имплементације документа "Безбједносна политика БиХ" за 2018. годину.

Министри ће размотрити извјештај о међународној помоћи за сектор пољопривреде, прехране и руралног развоја БиХ у 2017. години.