latinica  ћирилица
28/08/2018 |  20:08 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Орбан: Европи је потребна нова комисија

Европи је потребна нова Европска комисија која ће да се залаже за заштиту граница и заустављање миграције, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан.
Виктор Орбан  (Фото: nspm.rs) -
Виктор Орбан (Фото: nspm.rs)

Он је на заједничкој конференцији за новинаре са министром унутрашњих послова Италије Матеом Салвинијем у Милану похвалио италијанског министра као "првог вишерангираног званичника медитеранских земаља Европе који је доказао да се може зауставити и миграција преко мора".

"Безбједност Европе зависи од Салвинијевог успјеха", рекао је Орбан.

Салвини је истакао да би Француска требало да покаже већу "солидарност и саосјећање" према мигрантима и да прекине политику враћања људи који покушавају да у уђу преко граничног прелаза у близини италијанског града Вентимиља.

"Француски предсједник Емануел Макрон први треба да покаже солидарност и саосјећање, отварањем границе код Вентимиље", рекао је Салвини.

Италијански министар потврдио је да су у току преговори са Њемачком и да је близу постизање договора у вези са мигрантима који кроз Италију долазе до њемачке границе.

"Важна ствар за Италију је да размјена буде "на нули", што значи да смо спремни да прихватимо назад мигранте докле год друге земље прихвате исти број миграната из наше земље", каже Салвини.