latinica  ћирилица
01/09/2018 |  02:37 ⇒ 11/09/2018 | 12:52 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске одговарао на питања новинара, публике и гледалаца више од три часа

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одговарао је на питања новинара више медијских кућа, публике и гледалаца више од три часа.
Милорад Додик, предсједник говори - Фото: РТРС
Милорад Додик, предсједник говориФото: РТРС

 

23.06... "Постоји озбиљан план да се овдје задржи добар број миграната. Уколико затраже азил, добиће га и за пет годин постаће грађани БиХ са правом гласа", рекао је Додик одговарајући на питање о мигрантској кризи у БиХ.

23.01... Говорећи о доласку миграната у БиХ, Додик је рекао да је међу њима велики број безбједносно опасних лица.

22.59... Реконструисани Универзитетко-клинички центар Републике Српске биће отворен 22. септембра. Додик је позвао грађане да дођу на церемонију свечаног отварања.

22.53... Додик је рекао да је изградња ауто-пута до Србије један од циљева Српске.

22.48... Предсједник Српске је рекао да је Југославија била највећа српска заблуда. "Обједињавање Српске и Србије је наш циљ, али он не треба да буде проведен насиљем", рекао је он.

22.47... "Без Републике Српске нема слободе за Србе на овим просторима. Морамо више да волимо Републику Српску", рекао је Додик.

22.45...  Говорећи о мјерама растерећења привреде, Додик је рекао да свако растерећење мора да иде на рачун повећања плата радницима. Позвао је раднике да се супротставе сивој економији и раду "на црно".

22.43... "На нашим јавним универзитетима има непотизма...Морамо то да промијенимо", рекао је Додик.

22.35... "Не смијемо дозволити да неки страни инвеститор од наших људи направи биједу", истакао је предсједник Српске.

22.34... "У Републици Српској нема мјеста гдје ова власт није нешто направила- школе, болнице, дворане...", рекао је Додик.

22.22... На питање како зауставити одлазак младих и одлив радне снаге, Додик је одговорио да је то општи проблем, који треба рјешавати низом мјера. У том погледу, навео је мјеру Владе Српске усмјерену на јачање пронаталитетне политике- накнаду незапосленим породиљама. Подсјетио је и на субвенционисање стамбених кредита младим људима и улагање у пројекте запошљавања и самозапошљавања.

22.19... "Администрација може више да ради. Сви који раде у администрацији морају да знају да су они ту због грађана, а не грађани због њих", рекао је Додик и додао да ће сва настојања у будућности бити усмјерена ка бољем систему.

22.16... Предсједник Српске је подсјетио на улагања у изградњу ауто-путева, као и локалних путева у цијелој Републици.

22.12... "СНСД ће освојити више од 50 одсто подршке грађана на изборима", рекао је Додик, који је и предсједник СНСД-а.

22.10... Додик је подсјетио на повећање плата у Српској и раст БДП, који у овој години премашује 10 милијарди КМ.

22.09... "Ја се осјећам побједником избора. Осјећам и очекујем побједу Жељке Цвијановић", рекао је Додик.

22.08... "Мене не занима прљава изборна кампања. Оно што ћу ја покушати је да обиђем сва мјеста у Републици Српској", рекао је Додик.

22.05... Додик је осудио напад на новинара БН ТВ Владимира Ковачевића и изразио наду да ће починилац бити што прије пронађен.

21.58... Говорећи о случају "Драгичевић", Додик је рекао да је то у надлежности Тужилаштва, по чијем налогу ради полиција.

21.49... "Најјачи кандидат за предсједника Републике је Жељка Цвијановић, која ће побиједити", истакао је Додик.

21.48... "Безбједносном структуром у БиХ управља АИД Алије Изетбеговића", рекао је предсједник Српске. Додик је рекао да та служба креира догађаје у Републици Српској, попут оног о постојању паравојних формација.

21.43... На питање чему служе безбједносне агенције на нивоу БиХ, Додик је одговорио: "Ничему".

21.39... Додик је рекао да власт Републике Српске улаже у све општине. "Улажемо у општине на којима је СДС на власти, као што је Добој", истакао је он.

21.31... "У катастрофалним поплавама из 2014. године однесен је један буџет Републике Српске", рекао је Додик.

21.23... "Једина политичко-територијална структура на подручју БиХ која може самостално да настави је Република Српска", нагласио је предсједник Српске.

21.20... "Људи у Српској разумију да су представници Републике Српске у власти на нивоу БиХ издали српке интересе. Народ не опрашта издају", рекао је он.

21.12... О забрани уласка руском писцу Захару Прилепину у БиХ: "Прилепин је српски пријатељ. Требало је да учествује у важном догађају, али му је неко забранио улазак, а нас нико о томе није обавијестио", нагласио је предсједник Српске.

21.08... Санкције САД су продукт бивше администрације, рекао је Додик и нагласио да су те санкције уведене њему, а не Републици Српској.

21.04... Предсједник Српске је рекао да је рјешење мигрантске кризе у БиХ депортација. "Као члан Предсједништва БиХ, што ћу сигурно бити, тражићу њихову депортацију", рекао је Додик.

21.00... 17. септембра министар спољних послова Сергеј Лавров долази у Бањалуку на полагање камена-темељца за српско-руски центар. Када центар буде саграђен, постоји реална могућност да дође и предсједник Русије Владимир Путин - навео је Додик.

20.59... "Ми поштујемо Дејтонски споразум и у том погледу интересе три народа", рекао је предсједник Српске.

20.55... "Убијеђен сам да ће се ЕУ распасти док БиХ дође до чланства", рекао је Додик.

20.50... "Босна и Херцеговина није моја држава", нагласио је Додик.

20.47... "Политички мотив и данас, као кад је стварана Република Српска, је независна држава, али морамо бити свјесни околоности", рекао је Додик.

20.44... Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је резолуцијом НРСР о војној неутралности јасно дефинисан став Српске о чланству у НАТО.

20.39... Додик: БиХ мора да се врати у дејтонски оквир.

Емисију "Предсједник говори", преносили су и ОСМ ТВ, Херцег ТВ, ИН ТВ, Слобомир, АТВ, Приједорска ТВ, као и Радио Републике Српске и велики број локалних радио станица широм Републике Српске.