latinica  ћирилица
06/09/2018 |  18:10 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Убиство у Бањалуци! Дамир Остојић убијен у "сачекуши"

У Бањалуци се ноћас десило убиство! Из ватреног оружја убијен је Дамир Остојић, док је његова невјенчана супруга Сандра Јошић, рањена. Полиција трага за починиоцем, више лица је саслушано, а случај је у надлежности Републичког јавног тужилаштва. Убијеног Остојића, у Бањалуци знају као власника кафића, а полицији је познат по тешким крађама и покушају убиства, за који је осуђен.

Жуте траке, полицијска возила и инспектори у униформи и цивилу. Ово је јутрошња слика Козарске улице у Бањалуци, у којој је, пред породичном кућом, касно синоћ убијен 42-годишњи Дамир Остојић. Медији пишу да је Остојић, који у полицији има подебљи досије, убијен у сачекуши. Наводе да је, за сада непознато лице, пуцало у возило којим је управљао Остојић.

У МУП-у Републике Српске потвдили су да полиција трага за починиоцима овог дјела.

Истрагу је одмах преузело Републичко јавно тужилаштво из којег нам је потврђено да ће ово дјело бити оквалификовано као тешко убиство. Медији наводе да је полиција пронашла доказе на мјесту убиства – између осталог већи број чахура које су предмет вјештачења.

Хици испаљени у виталне органе, били су смртоносни за Остојића, док је његова (ванбрачна) супруга, са вишеструким повредама, возилом Хитне помоћи пребачена у УКЦ, гдје је оперисана.

Пацијенткиња С.Ј. (1978) задобила је прострелне ране горњих и доњих екстремитета, грудног коша и лица. Пацијенткиња је тренутно свјесна и хемодинамски стабилна. Све даље прогнозе у вези с њеним здравственим стањем су преурањене, наводи су у саопштењу УКЦ-а Републике Српске

Улица у којој је Остојић убијен, до поподневних часова била је блокирана због увиђаја. Возила нису могла ни да уђу ни да изађу. Кретање насељем било је омогућено само пјешацима.

Од почетка године, у Бањалуци су евидентирана 93 кривична дјела против живота и тијела, од чега је 93,6 одсто расвијетљено. Према подацима расвијетљено је 82,5 одсто свих кривичних дјела, којих је у Бањалуци било 1.381.