latinica  ћирилица
08/09/2018 |  09:46 | Аутор: Независне

Десетине саслушаних због убиства Остојића

Полиција је саслушала десетине особа због сумње да се могу довести у везу с убиством Дамира Остојића Шијана (42) и рањавањем његове супруге Сандре Јошић (40), сазнају Независне.
Убиство у Бањалуци - Фото: РТРС
Убиство у БањалуциФото: РТРС

На овом случају ангажован је велики број полицајаца, а истрага се одвија у неколико смјерова и провјерава се сваки траг који би могао довести до починиоца, потврђено је за новине.

Независне незванично сазнају, да је истрагом утврђено да готово нема дијела тијела у који Шијан није погођен.

- Изрешетан је по глави, стомаку, грудима, рукама, ногама - навео је извор.

Јошићева је и у петак била хоспитализована у Универзитетском клиничком центру Српске, одакле су потврдили да је свјесна и хемодинамски стабилна.

Све даље прогнозе у вези с њеним здравственим стањем су преурањене, наводе из УКЦ и додају да је пацијенткиња смјештена у Клиници за анестезију и интензивно лијечење.

Најмање 15 чаура пронађено је у сриједу навече на мјесту убиства Остојића и рањавања његове супруге, а на које је ватра отворена из засједе, док су се ренџ ровером враћали кући.

Убица је у Козарској улици, у бањалучком насељу Кочићев вијенац, вјероватно био сакривен иза дрвета, те је у моменту наиласка теренца са супружницима искочио и у њих испалио рафал.

Нападач је, како се вјерује, послије пуцњаве побјегао у оближње шибље који ову улицу дијели од Улице Боланог Дојчина. У грмљу је, наиме, пронађен свјеж људски траг.