latinica  ћирилица
08/09/2018 |  10:09 | Аутор: СРНА

Аћимовић: 17 израелских компанија заинтересовано за улагање

Економски стручњак Драшко Аћимовић изјавио је да је 17 компанија из Израела показало заинтересованост за сарадњу са БиХ и инвестирање након избора и успостављања стабилне власти на свим нивоима.
Тел Авив (фото:keiretsuforum.com) -
Тел Авив (фото:keiretsuforum.com)

Аћимовић је у вишедневну посјету у Израел отишао на позив Израелско-јеврејског конгреса и Међународног центра за јавну дипломатију, током које је имао низ састанака са тамошњим званичницима и привредницима.

- Договорено је да након избора уђемо у конкретну сарадњу у области малих и средњих предузећа, медицине, пољопривреде и најсавременијих технологија у области безбједности, као и помоћ око кориштења средстава из фондова из којих се до сада у БиХ није ништа искористило - рекао је Аћимовић.

Аћимовић се састао са Нили Схалев, директором државне агенције за истраживање и развој, чланом Кнесета и комитета за финасије Одедом Форером, директором за Балкан Министарства вањских послова Дан Ориан, са Роном Брумером, извршним директором министарства стратешких операција.

Аћимовић је са једним од највећих израелских интелектуалаца Мордехаи Кедаром одржао предавање о теми Мигранти - највећи изазов за Европу од Другог свјетског рата.