latinica  ћирилица
08/09/2018 |  12:52 ⇒ 13:05 | Аутор: РТРС

Фоча: Изложба умјетника Бојана Видовића

У Фочи је у току изложба самосталног умјетника Бојана Видовића под називом "Визија". Љубитељи умјетности могу да виде инспиративне слике, које је овај академски умјетник стварао у двогодишњем циклусу.

За умјетника облици људског тијела служе да изразе различите страсти душе и да испоље оно што се догађа у уму, баш као што писмо служи да формира ријечи и изрази наше мисли – каже Бојан Видовић.

"Визија" је пројекција маште и осјећања на основу скицираног у књизи, које је пренио на велико платно.

"Ја сам графички дизајнер, па некако и кроз илустрацију коју модификујем кроз слику, тако настаје и тај апстрактни стил", наводи аутор изложбе.

Видовић се школовао на Факултрету лијепих умјетности у Београду. Учествовао је на више од 30 изложби и такмичења. Критика оцјењује да његује модеран приступ умјетности.

"Ово је један јако лијеп догађај у нашој земљи, гдје можемо да видимо да умјетници имају потребу да се изразе. Ми смо овдје усамљени, немамо прилику да се искажемо, не припадамо ни Сарајеву ни Бањалуци", истиче академска сликарка Данијела Новаковић.

Снежана Кунарац, директорка Музеја "Стара Херцеговина" у Фочи, нагласила је да је Видовић излагао широм Канаде, Србије и Црне Горе, те да је овом музеју поклонио слику некад раније.

Изложба је отворена у галерији Музеја "Стара Херцеговина" у Фочи до 20. септембра.