latinica  ћирилица
08/09/2018 |  13:54 ⇒ 14:04 | Аутор: СРНА

Пацоли пружио подршку Иванићу, Додика назвао националистом

Министар иностраних послова привремених институција у Приштини Беџет Пацоли рекао је да је "Младен Иванић разуман политичар какав треба БиХ и Републици Српској" за разлику од, како је навео, великог српског националисте Милорада Додика, преноси портал Инфосрпска.
Младен Иванић, Беџет Пацоли и Игор Црнадак - Фото: илустрација
Младен Иванић, Беџет Пацоли и Игор ЦрнадакФото: илустрација

Исти извор наводи да је косовски портал "Лирине тоне" пренио јуче ову Пацолијеву изјаву дату у неформалном разговору са својим сарадницима.

"Пацоли је рекао да ће и лично упутити подршку Иванићу, преко свог пријатеља Игора Црнатка, те да му жели пуно среће на предстојећим изборима и обећава да ће након његове побједе доћи лично у Бањалуку да му честита, јер ће Додик бити прошлост", преноси Инфосрпска.

Овај портал подсјећа, да је "Пацоли недавно отказао долазак у Бањалуку, гдје је, на позив министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка, требало да присусутвује неформалном састанку шефова дипломатије земаља чланица Процеса за сарадњу у југоисточној Европи".

"Долазак је отказао након што је предсједник Републике Српске Милорад Додик био децидан 'да министар те лажне државе није добро дошао у Републику Српску, јер Република Српска није дала сагласнот БиХ да призна самопроглашено Косово", наводи се у тексту који је објавио портал Инфосрпска.