latinica  ћирилица
08/09/2018 |  14:07 | Аутор: СРНА

Калинић: Толерисање миграната у БиХ - подлога за стварање исламске државе

Савјетник предсједника Републике Српске Драган Калинић оцијенио је да се, с обзиром на велики прилив миграната, граница БиХ мора затворити што прије на респектабилан начин, те да онај ко толерише њихов несметан улазак у БиХ ствара "демографску подлогу за стварање исламске државу у срцу Европе са потенцијалом радикалног исламизма".
Драган Калинић (фото: © Sputnik) -
Драган Калинић (фото: © Sputnik)

"Мигранте неће ни Република Српска нити добар дио Хрвата на својој територији. Они ће наставити да се групишу у бошњачком окружењу, као што то чине и Арапи куповином земљишта. Ако се дозволи њихово насељавање на подручја гдје живе српски повратници, ту би могао да заиста настане велики проблем јер би дошло до поновног исељавања и то мало преосталих Срба са њихових вјековних огњишта у Федерацији БиХ", истакао је Калинић у изјави за Срну.

Он је нагласио да је за сваку осуду индоленција власти у Сарајеву према овом нарастајућем проблему, а посебно представника СДС-а и ПДП-а у институцијама БиХ.

"Граница се мора хитно затворити на респектабилан начин, а власт у Сарајеву нека се коначно укључи у рјешавање мигрантске кризе, јер је незадовољство локалног становништва велико. Ако то не ураде у што скорије вријеме, онда је јасно да се иза брда ваља нека друга негативна прича о промјени демографске слике у БиХ", закључио је Калинић.

Он је додао да мигрантима док су у транзиту кроз Републику Српску треба пружити сву потребну хуманитарну и медицинску помоћ, јер за било шта друго нити има услова, а ни могућности.