latinica  ћирилица
08/09/2018 |  18:52 | Аутор: СРНА

Клокић: "Дани Српске у Србији" најчвршћи мост који спаја Српску и Србију

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић затворио је данас у Суботици манифестацију "Дани Републике Српске у Србији", у оквиру које је у 19 градова и општина Србије реализовано 25 програма.
Златан Клокић - Фото: РТРС
Златан КлокићФото: РТРС

"Ова манифестација, не само да сваке године добро осликава шта се догађа на пољу науке, културе, умјетности, просвјете и привреде у Републици Српској, него је за шест година постала један од најчвршћих мостова који спаја Републику Српску и Србију", рекао је Клокић Срни.

Он вјерује да ће ова манифестација и убудуће напредовати и развијати се, као што у сваком смислу напредује и Република Српска, и да ће имати више програма у више градова.

Клокић је истовремено затворио и манифестацију "Завичајни дани 2018. године - Фестивал народних песама, обичаја и игара".

Дани "Републике Српске у Србији" одржани су од 3. до 8. септембра у организацији Представништва Републике Српске у Србији, са жељом да се грађанима Србије представи култура, умјетност, наука, просвјета и привреда Републике Српске.