latinica  ћирилица
08/09/2018 |  20:38 | Аутор: СРНА

За "Трепчу" 13 милиона евра, у Лепосавићу фабрика батерија

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће Србија уложити 13 милиона евра у Рударско-металуршко-хемијски комбинат олова и цинка "Трепча" и да ће у Лепосавићу бити отворена фабрика батерија у којој ће бити запослено 300 људи.
Вучић на Газиводама - Фото: РТС
Вучић на ГазиводамаФото: РТС

Обраћајући се грађанима у Лешку, након обиласка Пољопривредне школе, Вучић је рекао да би улагањем 13 милиона евра у Трепчу био обезбијеђен дугорочан останак и опстанак људи.

Нагласивши да је 2014. године, када је постао премијер, Србија била пред банкротством, а данас има много више новца, Вучић је најавио изградњу интерната за пољопривредну школу који ће моћи да прими 150 до 200 дјеце.

"Колико сутра, а најкасније у року од седам до 10 дана, кренуће машине да раде пут Врачево-Рватска, а радићемо и друге сеоске путеве. Хоћемо да помогнемо, да ви осетите бригу своје државе, да осетите колико бисмо желели да се осећате сигурније и да живите боље", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да ће након бизнис форума у Лепосавићу бити значајних субвенција за фирме из централне Србије које хоће да улажу у српске средине на Косову и Метохији.

"Чуо сам да се Сирогојно већ јавило, траже вишак воћа који се овде производи, хоће и хладњачу да направе. То је за сељака добро, за домаћина добро, да има где да пласира свој производ. Ако се све ово уради, сигуран сам да ће се људи и у Лешку, и у целом Лепосавићу, осећати много боље него данас", рекао је Вучић.

Грађани су Вучића дочекали аплаузима и транспарентима са натписом "Вучић - Србија - Косово и Метохија" и повицима "Ацо, Србине".

"Знам шта бисте волели да чујете, али ја то не могу да вам кажем, не зато што нећу, већ што сам довољно одговоран, а знате колико се борим", рекао је Вучић.

Он се захвалио на, како је рекао, величанственом дочеку, а обраћање је завршио ријечима: "Живела Србија".