latinica  ћирилица
10/09/2018 |  11:38 ⇒ 11/09/2018 | 12:50 | Аутор: СРНА

Лукач: Посјета Лаврова - велики догађај за Српску, али и велика обавеза за полицију

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је Срни да је предстојећа посјета министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Бањалуци велики догађај за Републику Српску, али и велика обавеза за полицију с обзиром на то да ће бити предузете све мјере и активности по првом степену обезбјеђења.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

"Министар Лавров ће, заједно са руководством Републике Српске, Српске и Руске православне цркве, 17. септембра присуствовати освештању темеља будућег Руско-српског центра. Ријеч је о једном веома значајном догађају, али и комплексном начину обезбјеђења гдје ће бити укључен велики број полицајаца с циљем да све прође безбједно као што је било и приликом посјете предсједника Савјета Федерације Горњег дома Федералне скупштине Валентине Матвијенко", истакао је Лукач.

С обзиром на то да се очекује присуство великог броја како званичника, тако и грађана Републике Српске који ће жељети да присуствују овом догађају, каже министар унутрашњих послова Српске, полиција ће морати да осигура безбједност свих посјетилаца, али и редовно функционисање града од саобраћаја па надаље.

Поводом доласка руског шефа дипломатије Бањалуци, Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске формирало је Штаб безбједносне акције с циљем припреме плана и предузимања мјера по првом степену обезбјеђења.

Штаб безбједносне акције, којим руководи директор Полиције Дарко Ћулум, чине припадници МУП-а Српске, а по потреби биће укључени и представници других институција и организација, које ће активно учествовати у обезбјеђењу ове посјете.