latinica  ћирилица
12/09/2018 |  13:04 ⇒ 21:31 | Аутор: РТРС

Радојичић: Сарадња са Русијом од изузетног значаја

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да предстојећа посјета овом граду министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова има велики значај, јер са његовом земљом Република Српска настоји да одржи изузетно добре односе.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

"Ако долази министар спољних послова једне од глобалних суперсила - Руске Федерације, са којом Република Српска настоји да одржава изузетно добре односе, несумњиво је да то даје на значају Српској", рекао је Радојичић новинарима.

Он је навео да саме организационе и логистичке припреме води организациони одбор који је на нивоу републичких институција и да град Бањалука учествује у њему.

"Наше обавезе су везане за логистику, прије свега, за саобраћај, за обезбјеђење и дио комуналних питања, у овом моменту припреме теку уредно", рекао је Радојичић.

Он је истакао да се дио посла односи и на обавезе Српске православне цркве, с обзиром на то да је ријеч о постављању, односно освештању темеља новог српско-руског храма. "У овом моменту то уредно тече", рекао је Радојичић.

Радојичић је најавио да ће сутра у Бањалуку доћи губернатор Санкт Петербурга Георги Полтавченко, који је, како је напоменуо, и раније долазио у Бањалуку и који ће у наредна два дана боравити у највећем граду Српске.

Он је истакао да је ријеч о изузетно важној политичкој личности, веома високог рејтинга у Русији, што је значајна политичка порука за град Бањалуку и Републику Српску.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров присуствоваће у Бањалуци у понедјељак, 17. септембра, освештању темеља српско-руског храма и духовно-културног центра.