latinica  ћирилица
16/09/2018 |  12:16 ⇒ 21:55 | Аутор: АТВ

Криза и хаос у СДС-у у Теслићу (ФОТО)

Због, како кажу "вишемјесечног шиканирања, опструкција у раду и лажног опутживања од стране појединих чланова и упосленика СДС-а Теслић, одборник СДС-а у Скупштини општине Теслић Марко Тривуновић и Невен Мајсторовић, директор Јавне установе Спортског центра "Радолинка" и члан СДС-а, одлучили су да се обрате свим инстанцама странке.
Скупштина општине Теслић (фото: АТВ БЛ) -
Скупштина општине Теслић (фото: АТВ БЛ)

Кажу да је све почело кризом у Скупштини општине Теслић, када је СДС због преласка њених чланова изгубио већину у локалном парламенту. Они за ово оптужују руководећи кадар СДС-а у Теслићу јер кажу да се политика СДС-а у Телићу водила у "кући", а да су органи странке били само пука формалност.

Али када су "кола кренула низбрдо", почели су да се траже кривци у органима странке, а не у "кући" у којој се водила политика, истичу ова два члана СДС у Теслићу.

Они кажу да су убрзо након тога формиране и "вибер" групе у којима су истомишљеници "пљували" и екикетирали друге чланове СДС-а, поготову њих двојицу, те се питају због чега је појединцима било дозвољено да то раде и друге називају издајницима и зашто руководство СДС-а у Теслићу није реаговало.

Ствар која је прелила чашу, кажу, јесте СМС порука секретара СДС-а у Теслићу Синише Ђурића, Марку Тривуновићу у којој му "псује мајку усташку", али ту није био крај нападима.

Одборници тврде да је у сарадњи са предсједник ОО СДС-а Тесић, "организован" састанак Мјесног одвора Центар на којем је једина тачка била смјена Невана Мајсторовића са мјеста предсједника мјесног одбора. Мајсторовића је каже добио поруку да ће тема састанка били "промоција кандидата", иако је састанак на ту тему одржан пар дана раније.

Мајсторовић тврди да је на састанку изречен низ неистина и да је покренуто питање његове смјене, и поред како каже одличних резултата и константног раста МО. У жељи да смири ситуацију, Мајсторовић каже да је сам понудио оставку и рекао да "нема потребе за јавним изјашњавањем", али му је предсједник ОО СДС-а Теслић рекао "нек гласају како како год и шта год буде, ја ћу те опет смијенити", тврди Мајсторовић.

Мајсторовић истиче да је на његово мјесто именовано лице које и не живи на том подручју, те да и сам није знао зашто је позван на састанак док није предложен за мјесто предсједника МО.

Двојица одборника кажу да већ дуже времена нису позвани на састанке Општинског одбора, те се питају да ли је секретар који обавља позивање сам одлучује ко ће бити позван на састанак или је у питању "већ виђен сценарио водеће гарнитуре СДС-а у Теслићу".

Марко Тривуновић каже да је као независни одборник приступио СДС-у 2014. године јер је тада, како каже странка дјеловала ефикасно и радила у интересу свих грађана општине. На локалним изборима 2016. као члан СДС-а освојио је 2.297 гласова и постаов одборник у СО Теслић.

Мајсторовић је дугогодишњи члан СДС-а. На локалним изборима 2012. постао је најмлађи одборник у СО. 2016. поново остваја мандат, али га се одриче јер обавља функцију директора Јавне установе Спортског центра "Радолинка".

Нјих двојица истичу да је "срамота што се не гледају постигнути резултати, дјеловање на терену и број људи који су довели у странку", већ се тражи, како кажу "једна карактеристика - полтронство".

Они су покренули прикупљање потписа чланова странке који су сагласни са њима и који ће заједно са њима тражити "промјене у унутарстраначком односу, као и давање шансе кадру квалитетном кадру, а не оном који иза себе нема никакве резултате и који ни на који начин не доприносе јачању странке".

Кажу да су до сада прикупили 500 потписа чланова странке који желе да странка буде оно што је раније била.

Они се питају зашто је СДС у Теслићу дозволио да појединци подривају интересе странке пљујућу функционере и друге чланове, те кажу да се "треба запитати да ли су они који су прешли у друге партије "продане душе" или су заиста незадовољни радном партије".

Мајсторовић и Тривуновић кажу да ће остати чланови СДС-а, те да планирају да се боре за интересе странке, њених чланова и свих грађана Теслића.