latinica  ћирилица
19/09/2018 |  19:32 ⇒ 19:38 | Аутор: Глас Српске

Српска опен међу пет челенџера на свијету!

Алесандро Ђанеси уписао су у историју бањалучког челенџера јер је постао први шампион Српска опена. Турнир по којем је Бањалука позната на свјетској тениској мапи ове године имао је рекордан наградни фонд од 85.000 евра док је побједник поново добио 100 бодова за АТП листу.
Српска опен - Фото: РТРС
Српска опенФото: РТРС

Италијан је напредовао за 72 позиције и сада је 175. играч свијета тако да је много профитирао у највећем граду Српске. Тениски судија из Бањалуке који је обављао улогу менаџера турнира Озрен Ћурђевић био је задовољан организацијом као и приказаним партијама на теренима ТК Младост у парку Младен Стојановић.
- Задржали смо репутацију и у овој категорији смо међу пет најпознатијих челенџера на свијету, а по бодовима међу 30 тако да смо и надмашили очекивања. Тенисери у Бањалуку долазе због бодова и новац има није у првом плану иако смо ове године много повећали наградни фонд који је био рекордних 85.000 евра плус хоспиталити па је шампион добио 12.250 евра што није мала бројка за турнир ове категорије. Бањалучки челенџер често поредим са турниром у Дохи чији је наградни фонд 1,3 милиона долара, а побједник освоји 250 бодова. Тамо играју скоро сви играчи из топ десет па је изузетно тешко доћи до пехара тако да ових 100 бодова из Бањалуке заиста дјелују огромно и то је наш мамац за боље тенисере - изјави је Ђурђевић.
Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић најавио је могућност повећања наградног фонда идуће године са чиме се Ђурђевић слаже.
- Наш први циљ је да задржимо Српска опен на овом, а потом покушамо да га подигнемо на виши ниво на којем би побједник освајао 150 бодова што је максимум за турнире ове серије. То би био пун погодак за нас и очекивали би долазак барем двојице тенисера из првих 50 на АТП листи. Али, о том потом не смијемо се залетати већ чувати оно што имамо. Добили смо од супервизора позитиван извјештај који нам даје наду да можемо све подићи на виши ниво - казао је Ђурђевић.
Играчи одушевљени храном
Ђурђевић је нагласио да су играчи отишли задовољни те да им много пријају њихове честитке јер на тај начин шире лијепу слику о граду.
- Они који први пут играју буду импресионирани виђеним јер у многим земљама нису навикли на овакво гостопримство, добре терене којих има довољно да не чекају на тренинге, а уједно су веома близу хотела, док је храна посебан доживљај за њих. Многи су ми говорили да је, на примјер, у Шангају све одлично, али је храна скоро нејестива за оне који нису навикли на кинеску кухињу тако да то квари утисак - изјавио је Ђурђевић.