latinica  ћирилица
20/09/2018 |  10:12 ⇒ 18:48 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Посјета Лаврова значајна за јачање позиције Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је за Срну да је посјета министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Бањалуци изузетно значајна за афирмацију и јачање позиције Српске у оквиру дејтонске БиХ.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је оцијенио да су долазак шефа руске дипломатије, ранија посјета предсједника Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације Валентине Матвијенко Народној скупштини и чврсте везе које је Српска остварила са Законодавном скупштином Санкт Петербурга јасан показатељ да Москва има разумијевања за позицију Републике Српске и уважава њене институције.

- Истина, и раније су долазили високи званичници у Бањалуку, али сада имамо прилику да дочекамо вјероватно најзначајнијег савременог шефа дипломатије у свијету, Сергеја Лаврова са којим ћемо посјетити освештане темеље Руско-српског храма и културног центра и имати званичне састанке на највишем нивоу - нагласио је Чубриловић.

Он каже да посјета Лаврова, као и долазак званичника других значајних земаља, показују да Српска води мудру политику, јача пријатељске везе са свијетом и упоредо развија привредну, економску и културну сарадњу, што је важно за укупан развој и бољи живот грађана.

Министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров посјетиће сутра Бањалуку, гдје ће разговарати са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.