latinica  ћирилица
25/09/2018 |  19:26 ⇒ 19:26 | Аутор: СРНА

Н. Сад: Отворен први Регионални пословни форум

У Привредној комори Војводине у Новом Саду данас је отворен први Регионални пословни форум на којем учествује више од 140 компанија и пословних асоцијација из 17 земаља.
Нови Сад - Фото: РТРС
Нови СадФото: РТРС

Потпредсједник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић рекао је да је Србија, као и Војводина у врх својих приоритета ставила економски развој.

"Последњих неколико година Србија и Војводина постижу изузетне резултате у економској стабилизацији, а затим и у економском развоју. О томе сведочи податак о расту бруто друштвеног производа од 4,5 одсто само за првих шест месеци ове године", рекао је Милићевић на отварању форума.

Предсједник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић нагласио је значај јединства свих институција и извршне власти у Војводини којим се ствара прави привредни амбијент за развој привреде на регионалним, али и осталим тржиштима.

На отварању Регионалног форума говорили су стручњаци за предузетништво и финансије из Белгије, Холандије, Румуније, Турске и Италије.

На првом Регионалном пословном форуму, који ће трајати до четвртка, 27. септембра, биће представљени сектори пољопривреде и прехрамбене индустрије, металопрерађивачке индустрије и туризма.

Учесници форума су регионалне привредне коморе, регионалне развојне агенције, као и институције које пружају подршку за развој малих и средњих предузећа и побољшање економске климе за пословање и нове инвестиције.

Форум је организовала Скупштина европских регија /АЕР/ и Скупштина Војводине, у сарадњи са војвођанском Привредном комором и Развојном агенцијом, као и Европском мрежом предузетника.

Подршку форуму дао је Фонд "Европски послови" Војводине.