latinica  ћирилица
30/09/2018 |  19:20 ⇒ 21:05 | Аутор: РТРС

Пелагићево- Реконстрисана зграда општинске администрације

Завршена је реконструкција зграде општинске администрације у Пелагићеву, у којој ће бити смјештене и неке републичке институције и органи управе. Влада Српске у овај објекат уложила је 950.000 КМ.

На зграду од 900 метара квадратних корисног простора, смјештеној у центру, грађани и запослени, годинама су чекали.

Осим општинске администрације и пратећих служби, у просторијама ће бити смјештена и Управа за имовинско - правне и геодетске послове Републике Српске, служба Пореске управе и Пошта Српске.

- Овај објекат ће користитити, не само радницима администрације, него свим грађанима - рекао је Симо Стакић, начелник општине Пелагићево.

Влада Српске је у реконструкцију зграде уложила 950.000 КМ, а Влада Србије у Трг 9. јануар и спомен комплекс "Васо Пелагић", 400.000 марака. Републичка Влада финансирала је још неколико пројеката у мјесним заједницама Пелагићева.

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић истакао је да је Влада Српске за подршку овој локалној заједници  обезбиједила више од 1,5 милиона марака.

Општинска и републичка администрација у новим просторијама са радом ће почети за 30 дана, након што буде набављен канецларијски намјешетај.

Министар Ђокић најавио је да ће осим најављене изградње фабрике пиротехнике, у Пелагићеву бити и фабрика камене вуне.