latinica  ћирилица
01/10/2018 |  17:55 ⇒ 02/10/2018 | 07:53 | Аутор: СРНА

Додик: Изградња ауто-пута Бањалука-Добој показатељ способности Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да отварање ауто-пута Бањалука-Добој показује способност Српске да ради на великим инфраструктурним пројектима и да иде даље.

"Прије 10 година нисмо имали ни километар ауто-пута, а сутра пуштамо 120 километара ауто-пута у Српској. Није у питању био само новац, требало је то све провести, од пројектовања до рјешавања имовинских односа, изградње, надзора... То је импозантно дјело за малу Српску која својим потенцијалима показује способност да иде даље", рекао је Додик новинарима.

Он је додао да ће ових дана бити потписан меморандум о изградњи ауто-пута од Бањалуке до Приједора па према Новом Граду.

"Примарно је да радимо на изградњи ауто-пута до Бијељине и да се спојимо са Србијом како би Бањалука и Београд били спојени ауто-путем", поручио је Додик.

Дионица ауто-пута од мјеста Друговићи до Прњавора у дужини од 25 километара сутра ће бити свечано отворена, а тиме и завршена изградња ауто-пута "9. јануар" од Бањалуке до Добоја, за шта су издвојена 402 милиона евра.

Ауто-пут "9. јануар", дужине 72 километра, од сутра ће бити комплетиран, а на његовој изградњи је ангажована домаћа оператива