latinica  ћирилица
02/10/2018 |  11:51 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Додик: Срећан дан за читаву Републику

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да без ауто-путева нема ни нових радних мјеста и да је Српска изградњом ауто-пута "9. јануар" показала способност да гради велике пројекте.

- За Србе нема слободе без државе, а држава је и ауто-пут и болница и школа - рекао је Додик.

Он је истакао да је данас, када је завршен ауто-пут "9. јануар", добар и срећан дан за читаву Републику.

- Од почетка сам био укључен у читаву причу о изградњи ауто-пута "9. јануар". Данас отварамо ауто-пут за садашње и будуће генерације. Наша генерација би била срећнија да су наши преци то урадили, али околности нису дозволиле - рекао је Додик током свечаног отварања дионица ауто-пута "9. јануар" од мјеста Друговићи до Прњавора.

Он је нагласио да је Српска показала способност да реализује један овакав пројекат.

- Овај ауто-пут иде кроз срце Српске, на шта сам изузетно поносан. Било је проблема са кредиторима, али је и то ријешено. Анализе показују да ће овај пут бити исплатив. Република Српска је заиста велико градилиште - рекао је он.

Подсјетио је да је недавно отворен модеран Универзитетски клинички центар.

- Отворићемо и Хидроелектрану Бочац, а у петак, 5. октобра, модерну болницу у Источном Сарајеву. То је дио значајних пројеката које је за све ове године реализовала ова власт и сугурно да ту нећемо стати - нагласио је Додик.

Предсједник Српске је рекао да ауто-пут није само пут економске и социјалне интеграције, већ и симбол моћи Републике Српске.

- Када се заврши ауто-пут до Дрине, биће и национални - истакао је Додик и подсјетио на дОбре односе и успјешну сарадњу Српске и Србије. Захвалио је руководству Србије за помоћ коју пружа Републици Српској.

- Јединство које показују Република Српска и Србија је природно. Ми смо једниствен српски народ, а други желе да нас подијеле - рекао је предсједник Српске.