latinica  ћирилица
02/10/2018 |  12:24 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Показујемо да градимо, радимо и имамо визију

Премијерка Српске Жељка Цвијановић изразила је понос и задовољство завршетком градње ауто-пута "9. јануар", великог и важног пројекта за Републику Српску.

- Оваквим пројектима показујемо нашу способност да градимо и радимо, да имамо визију и да знамо да без модерних саобраћајница нема напретка Републике, нема економије, туризма, брзе комуникације и интеграције између различитих дијелова Републике Српске - рекла је Цвијановићева и додала да сви грађани Српске треба да буду поносни на ауто-пут "9. јануар".

- Морамо бити поносни на ауто-пут који нас је довео од Бањалуке до Добоја, али који ће наставити да нас води преко Бијељине до Србије. Чекајући да се то деси а десиће се у наредних неколико година, ми смо развили и остале послове. Идемо даље, од Бањалуке према Приједору и развијамо све што смо обећали. Нећемо занемарити друге пројекте које смо обећали. У нашим стратешким документима јасно су позиционирани и други ауто-путеви, брзе цесте и модерне саобраћајнице. Они треба да нас повежу и од Пала и Сокоца да дођу до Вардишта, а потом до Србије - рекла је Цвијановићева током свечаног отварања дионица ауто-пута "9. јануар" од мјеста Друговићи до Прњавора.

Она је нагласила да се без инфраструктурних пројеката попут ауто-пута "9. јануар", не може говорити о модерној Републици и њеном развоју.

- Задовољна што смо успјели завршити овај пројекат. То показује да можемо да градимо и радимо када смо окупљени око јаке Републике - рекла је Цвијановићева и додала да грађани разумију колико је важно да се Република Српска гради и развија.