latinica  ћирилица
04/10/2018 |  15:34 | Аутор: СРНА

Ухапшен Aлбанац због покушаја кријумчарења 17 илегалних миграната

Припадници Јединице граничне полиције Горица ухапсили су у граничном појасу на подручју Посушја држављанина Албаније чији су иницијали В.А. /40/, након што је откривено да је у комбију "мерцедес вито" покушао прокријумчарити 17 лица афроазијског поријекла из БиХ у Хрватску.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Илегални мигранти, који су откривени јуче, нису посједовали идентификационе документе, а у разговору са службеницима Граничне полиције 16 миграната је изјавило да долази из Ирана, а један из Ирака.

На Аеродрому Сарајево јуче је код држављанина Сирије, који је стигао летом из Истанбула, открвена кривотворена путна исправа којом је покушао ући у БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дјело кривотворење исправе, држављанин Сирије је ухапшен и предат Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево на даље поступање, а кривотворени документ је привремено одузет.

Службеници Јединице граничне полиције Орашје јуче су приликом изласка из БиХ на Граничном прелазу Орашје ухапсили држављанина БиХ и Хрватске чији су иницијали Д.М. /33/, јер је утврђено да га потражује Општински суд у Лукавцу због кривичних дјела тешка крађа и угрожавање безбједности.

Истога дана, приликом уласку у БиХ на Граничном прелазу Брод ухапшен је држављанин БиХ чији су иницијали А.К. /32/, јер га потражује Општински суд у Јајцу због кривичног дјела тешка крађа.