latinica  ћирилица
05/10/2018 |  13:45 ⇒ 06/10/2018 | 09:54 | Аутор: РТРС

У току снимања анкете нападнутa екипа РТРС-а (ВИДЕО)

Новинар РТРС-а Никола Марић, познатији као Ниџо Радозналац, нападнут је данас у центру Бањалуке док је снимао анкету за емисију "Рачуница". Њега је напао активиста групе Правда за Давида новинар Миљан Ковач. Због непримјереног рјечника нападача на нашу екипу УПОЗОРАВАМО да снимак није за млађе од 18. година.

Овај случај је пријављен полицији.

Миљан Ковач из Градишке је у јулу мјесецу вербално напао премијерку Жељку Цвијановић током посјете овом граду, након чега му је уручен прекршајни налог. Познат је по својој агресивности и вишегодишњој мржњи и нападима на РТРС које је испољавао кроз своје текстове.

КЛУБ НОВИНАРА БАЊАЛУКА: НЕДОПУСТИВЕ УВРЕДЕ И НАПАД НА НОВИНАРА РТРС НИКОЛУ МАРИЋА

Клуб новинара Бањалука сматра недопустивим данашњи вербални напад на новинара РТРС-а Николу Марића током снимања анкете на улицама Бањалуке, те чињенице да је Марићу микрофон ишупан из руке и бачен на тло.

Из Клуба новинара поручују да је нарочито поразно и шокантно што је Марића напао новинар Миљан Ковач, што је видљиво на снимку напада, који је објављен на интернет страници РТРС.

Клуб новинара апелује да се сви грађани суздрже од насилног испољавања незадовољства уређивачком политиком било које медијске куће, те вербалних напада на новинарске екипе, које само обављају своје радне задатке.

Из Клуба новинара такође напомињу да је изузетно важно поштовање професионалних и етичких кодекса у обављању новинарског посла у свим медијским кућама.