latinica  ћирилица
05/10/2018 |  17:51 ⇒ 20:48 | Аутор: РТРС

У Омарској положен камен темељац за изградњу спортске дворане

У Омарској код Приједора положен је камен темељац за изградњу Спортске дворане, у непосредној близини Основне школе "Вук Караџић".

Пројекат се финансира заједничким средствима Републике Српске и Србије.

Ученици Основне школе из Омарске, часове физичког васпитања имали су у малој и неусловној сали. Због тога је почетак изградње све обрадовао.

- Ево напокон смо дошли до тога да данас, 5. октобра почиње изградња спортске дворане за све ученике али и рекреативце - каже Бранко Бабић, директор Основне школе "Вук Караџић" Омарска. 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић поручио је свим будућим корисницима спортске дворане да се квалитетно баве спортом и да одржавају разне друштвене манифестације.

Изградња се финансира средствима Српске и Србије. Почетни капитал за изградњу, од 490 хиљада марака, обезбијеђен је из пројекта Србија 2.

- Поводом Дана учитеља желим свима срећан тај дан, али срећан на тај начин да почиње изградња фискултурне дворане и сигурно да ће имати далеко боље услове него до сада - поручио је Дане Малешевић, министар просвјете и културе Републике Српске.

У протеклих годину, инфраструктурне пројекте у Приједору, Влада Српске финансирала је са 8,1 милион.

- Данас сам заиста срећна и задовољна што је прва фаза овог пројекта, који кошта око 1.8 милиона марака данас завршена, а надам се да ће уз помоћ Владе Републике Српске објекат бити и завршен - напоменула је Сребренка Голић, потпредсједница Владе Републике Српске. 

У посљедњих четири године, Влада је у обнову школских и објеката за боравак студената, уложила 92 милиона марака.