latinica  ћирилица
07/10/2018 |  09:41 | Аутор: СРНА

ЦИК БиХ: Кашњења у отварању бирачких мјеста трајала су од 15 до 30 минута

Поједина бирачка мјеста у БиХ, гдје се данас одржавају општи избори, нису отворена тачно у 7.00 часова због идентичних разлога као што је и до сада било уобичајено на свим изборима који су одржани у БиХ, саопштено је из Централне изборне комисије БиХ.
ЦИК БиХ -
ЦИК БиХ

Укупно у БиХ је формирано 5.794 бирачких мјеста /нека бирачка мјеста су придружена/ и 314 мобилних тимова.

Кашњење у отварању бирачког мјеста трајала су од 15 до 30 минута, истичу у Комисији.

У Бањалуци је на око 100 бирачких мјеста кашњење трајало од десет до 15 минута из техничких разлога који су у међувремену ријешени, а у Градишци кашење је забиљежено на осам бирачких мјеста.

У Тешњу је до кашњења дошло због контрадиверзионог полицијског прегледа бирачких мјеста, наводи се у саопштењу.

У Великој Кладуши на отварање се чекало на четири бирачка мјеста, Цазину седам, Бихаћу 15, Брчко дистрику седам, те у Прњавору, Броду, Оџаку, Вукосављу и Центару Сарајево на по једном бирачком мјесту.

Због кашењења је дошло зато што нису на вријеме извршене припреме за отварање бирачког мјеста, члан није дошао због болести, те је позван други члан или чланови комисија нису имали кључ.

Било је кашњења чланова бирачких одбора, негдје није било струје, поновно су пребројавани гласачки листићи на захтјев посматрача, а било је и присуства посматрача из истих субјеката у исто вријеме.

Одзив бирача до 11.00 часова ЦИК ће саопштити на конференцији за новинаре у 12.00 часова.