latinica  ћирилица
08/10/2018 |  15:19 ⇒ 18:30 | Аутор: СРНА

Јутјуб цензурише пјесму "Догодине у Призрену"

Пјесма "Догодине у Призрену", коју изводе група Београдски синдикат и етно-група Траг, могла би бити уклоњена са Јутјуб канала, иако је за само један дан приказивања имала више од 150.000 прегледа, истакао је члан Београдског синдиката Феђа Димовић.
Јутјуб цензурише пјесму "Догодине у Призрену" - Фото: Screenshot/YouTube
Јутјуб цензурише пјесму "Догодине у Призрену"Фото: Screenshot/YouTube

Пјесма говори о страдању српског народа на Косову и Метохији, а у споту су приказани документарни снимци страдања српског народа и светиња на Косову и Метохији у албанском насиљу, као и призори бомбардовања 1999. године, преноси Спутњик.

"Управо смо добили поруку од Јутјуба да је спот за пјесму `Догодине у Призрену` узнемирујућег садржаја, због чега Јутјуб разматра да га уклони. Као посљедица тога, моментално смо уклоњени са трендинга, гдје смо од синоћ били на позицији број један", написао је Димовић на свом Фејсбук профилу.

Пјесма је посвећена свим невиним жртвама на Косову и Метохији, са поруком да оне никада не буду заборављене.

"Свака част /Јутјубу/ на процјени! Може туча у ријалитију, а не може страдање српског народа. Може голотиња и простаклук, а не може спаљена црква! Ово је доказ да смо пјесмом узбуркали многе духове. Настављамо да се боримо! Нема повлачења, нема предаје! Догодине у Призрену!", написао је Димовић.