X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
1411
09/10/2018 |  10:30 | Извор: СРНА

Укупан промет трговине у августу већи за 3,1 одсто

Укупан десезонирани промет трговине на мало у БиХ у августу, посматран у текућим цијенама, забиљежио је раст од 3,1 одсто у односу на јули.
Илустрација - Фото: илустрација
ИлустрацијаФото: илустрација

Раст промета од 3,5 одсто забиљежен је у трговини прехрамбеним производима - храном, пићем и дуванским производима, а у трговини непрехрамбеним производима тај раст је износио 1,6 одсто, објавила је Агенција за статистику БиХ.

Посматрано у сталним цијенама, укупан десезонирани промет трговине на мало у БиХ у августу остварио је раст од 2,5 одсто у односу на јули.

Раст промета од 0,6 одсто забиљежен је у трговини непрехрамбеним производима, а у трговини прехрамбеним производима раст промета у износу од 3,6 одсто.

У односу на базну 2015. годину, укупни индекс промета трговине на мало у БиХ у августу остварио је номинални раст од 25,3 одсто, док је реални раст износио 24,9 одсто.

Укупан промет трговине на мало у БиХ, посматран у текућим цијенама, у августу ове у односу на исти мјесец прошле године остварио је раст од 13,3 одсто.

Промет прехрамбеним производима остварио је раст од 10,2 одсто, а промет непрехрамбеним производима раст од пет одсто.

Посматрано у сталним цијенама, укупан промет трговине на мало у августу остварио је раст од 9,2 одсто у односу на исти мјесец прошле године.

Промет прехрамбеним производима у августу остварио је раст од 8,8 одсто, а промет непрехрамбеним производима раст од 6,3 одсто у односу на исти мјесец претходне године.

У односу на базну 2015. годину, реални индекс промета прехрамбеним производима у августу забиљежио је раст од 23,4 одсто, промет непрехрамбеним производима раст од 26,7 одсто, а промет од трговине на мало моторним горивима остварио је раст од 23,5 одсто.