latinica  ћирилица
11/10/2018 |  08:55 ⇒ 09:02 | Аутор: СРНА

Вучић поздравио долазак "Лидла" и позвао инвеститоре да и даље улажу

Предсједник Србије Александар Вучић присуствовао је отварању на београдској Звездари једне од 16 продавница њемачке компаније "Лидл" у Србији, те захвалио Њемачкој на великим инвестицијама и позвао инвеститоре да и даље улажу.
Београд:Отворен "Лидл" (фото: B92/Filip Čukanović) -
Београд:Отворен "Лидл" (фото: B92/Filip Čukanović)

Он је рекао да су те инвестиције допринијеле да држава крене напријед, што ће условити веће пензије и сигурност за све грађане.

"Молим вас да подржите долазак инвеститора, а ми ћемо учинити све да опстану и остану на српском тржишту", рекао је Вучић.

Осим објекта на Звездари, "Лидл" ће отворити још четири продавнице у Београду, а планирано је отварање продајних објеката и у Бору, Крагујевцу, Нишу, Лесковцу, Смедереву, Суботици, Сомбору, Ужицу, Шапцу, Новом Саду и Зрењанину.

Надлежни из ове компаније најавили су да ће до краја године бити отворено још седам радњи - у Вршцу, Инђији, Панчеву, Кикинди, Крушевцу, Јагодини и на још једној локацији у главном граду.

Потрошачима ће на располагању бити 1.500 брендова, од чега чак 350 из домаће производње, а само у домену воћа и поврћа успостављена је сарадња са више од 25 добављача из Србије.