latinica  ћирилица
11/10/2018 |  16:16 ⇒ 16:19 | Аутор: СРНА

Петрово- Одата почаст погинулим борцима

Делегације општине Петрово и организација и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата положиле су данас цвијеће на спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске у Карановцу, Сочковцу, Какмужу, Порјечини и Кртови.
Петрово (Фото: mapio.net/Zoks) -
Петрово (Фото: mapio.net/Zoks)

Делегације су одале пошту палим борцима уочи Михољдана - крсне славе и Дана општине Петрово.

Сутра, на Михољдан, од 9.00 часова у цркви Покрова Пресвете Богородице у Петрову биће служен парастос свим погинулим српским јунацима, а затим ће бити положено цвијеће у Спомен-соби у згради општине и на спомен-обиљежју у центру Петрова.

За 12.00 часова заказана је свечана сједница Скупштине општине на којој ће заслужним појединцима, колективима и институцијама бити уручене овогодишње награде и признања, након чега ће услиједити ломљење славског колача, саопштено је из Општинске управе.

У 18.00 часова у сали Дома културе у Петрову почеће традиционална Међународна смотра фолклора, коју организује КУД "Милован Гајић" из Петрова, а очекује се учешће друштава из Србије, Украјине и Индије.

У недјељу, 14. октобра, од 9.00 часова биће одржан традиционални шаховски турнир у организацији Шаховског клуба "Озрен".

"Михољско љето у Петрову" биће завршено у недјељу, 21. октобра, симболичним преласком у јесен када ће на Тргу Немањића бити одржана манифестација Озренска јесен.