latinica  ћирилица
11/10/2018 |  22:41 | Аутор: РТРС

Митровић водио Србију преко Црне Горе!

Фудбалска репрезентације Србије славила је у Подгорици у мечу 3. кола групе 4 лиге Ц Лиге нација савладавши домаћина Црну Гору са 2:0, а јунак сусрета био је фантастични нападач Фулама, Александар Митровић, стријелац оба гола за "орлове".

Овим тријумфом изабраници селектора Младена Крстајића налазе се усамљени на врху табеле са седам бодова, док су "соколови" остали на четири. Побједа добија још више на значају ако се зна да су ово "вруће" гостовање због повреде пропустили  Александар Коларов, Немања Матић и Ненад Крстичић.

Изузев краткотрајне туче између домаћих навијача прије почетка меча, дуел на стадиону "под Горицом" протекао је у фер и спортској атмосфери, а Србија је имала велики број присталица на стадиону на којем је било око 10.000 љубитеља фудбала.

У 18. минуту “орлови” су повели. Лукић је додао до Тадића, а он избацио Родића. Лијеви бек је побјегао клупском саиграчу Стојковићу који га је оборио и судија Роки је показао на бијелу тачку. Сигуран реализатор био је Александар Митровић, пославши Петковића у једну, а лопту у другу страну за 0:1.

Тренутак кад Митровић постиже гол

У 31. минуту Србија је могла дуплирати водство.

Послије одличне акције Митровића, Живковића и Тадића, нападач Бенфике је центрирао са десне стране. Голман Црне Горе је кратко одбио лопту, она је пала на ногу капитену Србије Тадићу, али је он лоше захватио и пропала је сјајна шанса.

Прву праву прилику у наставку креирали су црногорци, али нападач Динама Бећирај шутира поред гола. Два пута је и Тадић опасно запријетио, али оба пута мекано је ушао у прилике, и није било реализације.

У 78. минуту клупу је морао напустити селектор "ђетића" Љубиша Тумбаковић, који је био и те како незадовоњан одлукама италијанског арбитра Рокија. Само два минута касније казна у виду Митровића стиже, 0:2, и Србија дефинитивно носи бодове из Црне Горе. Акцију је започео Јовичић који је додао десно до Живковића. Везиста Бенфике је у казненом простору тражио Сергеја Милинковића Савића, он је сјајно пропустио до усамљеног Митровића којем није било тешко да опет затресе мрежу – 0:2!

Дуел из ложе у Подгорици пратио је и менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо. Португалац је био у друштву легендарних фудбалера Предрага Мијатовића и Дејана Савићевића.

У другом сусрету ове групе, Румунија је славила у Литванији (1:2) и тако је дошла до петог бода на свом конту. Управо су они за три дана ривал Србије у мечу који се игра у недјељу у Букурешту.