latinica  ћирилица
17/10/2018 |  11:14 ⇒ 12:06 | Аутор: РТРС

Домић: Додик у Средњу Босну добродошао, долазак Комшића схватићемо као провокацију

"Уколико би бошњачке странке у службену посјету позвале Жељка Комшића, другог бошњачког члана Предсједништва БиХ, Хрвати Средње Босне то би сматрали политичком провокацијом", рекао је за Дневник.ба Бојан Домић, секретар Жупанијског одбора ХДЗ-а БиХ Средња Босна.
Бојан Домић (Фото:dnevnik.ba) -
Бојан Домић (Фото:dnevnik.ba)

Домић у изјави истиче како Хрвати у том дијелу БиХ нису гласали за Жељка Комшића и да су га, између осталих, и Бошњаци Средње Босне подржали.

Према његовим ријечима, Бошњаци би се у Средњој Босни требали одлучити желе ли да им у посјете стиже Шефик Џаферовић или Жељко Комшић.

"Ми поштујемо само легитимно изабране представнике народа у Предсједништву БиХ. На основу тога, позивамо и Милорада Додика, српског члана Предсједништва БиХ у Травник, сједиште Жупаније Средња Босна", изјавио је Домић.

Према његовим ријечима, БиХ је могућа само као држава трију конститутивних народа и њених грађана, а не да један народ зато што је бројнији има два члана Предсједништва БиХ.

"БиХ мора имати нови реформисан Изборни закон БиХ у којем ће легитимно представљање бити загарантовано сваком од народа који према Уставу творе ову земљу као и свим осталим грађанима. То је темељ БиХ и њене будућности, а не ове шибицарске преваре цијелог једног народа", рекао је Домић за Дневник.ба.

Подсјећају, начелници опшина Кисељак, Крешево, Добретићи и Витез и предсједници опшинских вијећа Нови Травник, Травник, Бугојно, Кисељак, Фојница, Јајце и Бусовача прогласили су заједничким писмом Жељка Комшића, другог бошњачког члана Предсједништва БиХ, персоном нон грата на хрватским подручјима у Средњој Босни.

У Травнику и другим градовима Средње Босне јутрос су осванули плакати с натписима "Ниси мој предсједник", а прије неколико дана су објављене и фотографије приватних породичних кућа с натписима "Комшић није мој предсједник".

Извор: Дневник.ба