latinica  ћирилица
22/10/2018 |  13:15 ⇒ 13:44 | Аутор: СРНА

Радановић: Мигранти из Бихаћа не могу се измјестити у српска села

Предсједник Одбора за заштиту српске имовине у Федерацији БиХ /ФБиХ/ Ђорђе Радановић изјавио је Срни да се Одбор противи измјештању миграната из Бихаћа у етнички чисто српска села, у којима живи, према попису из 2013. године, 40 Срба повратника.
Мигранти у Бихаћу - Фото: klix.ba
Мигранти у БихаћуФото: klix.ba

Реагујући на протесте Бишћана који траже да се мигранти измјесте из овог града, Радановић је рекао да би се њиховим смјештањем у српска села око Бихаћа директно кршио Анекс седам Дејтонског мировног споразума.

"У вези са протестима грађана Бихаћа који се дешавају у моменту када одређени број миграната незаконито улази у приватне објекте грађана Унско-санског кантона, Одбор сматра да је потребно додатно дати к знању свима у владама ФБиХ и УСК-а да смо против да се мигранти преселе из Бихаћа у српска етничка села", додао је Радановић.

Према његовим ријечима, у непосредној близини Бихаћа су српска села, која имају српску цркву, гробље и друга српска обиљежја.

"Они желе да се 5.000 миграната измјести из Бихаћа, а гдје год да покушају то да ураде, иду ка српским селима, сем према Цазину и Великој Кладуши, гдје су бошњачка. Када се крене према Санском Мосту или Босанској Крупи, Босанском Петровцу, ту су српска села, у којима има повратника", истакао је Радановић.

Он је рекао да је нечија намјера да протестима натјера власт Унско-санског кантона, те Владу ФБиХ да те људе измјести из Бихаћа, те упозорио да никако није могуће измјестити их у српска села.