latinica  ћирилица
22/10/2018 |  14:45 ⇒ 20:26 | Аутор: СРНА

У уторак облачно, током дана постепено разведравање

У Републици Српској и Федерацији БиХ у уторак се прије подне очекује облачно вријеме, а од средине дана постепено смањење облачности.

Ујутро ће бити претежно облачно, у већини крајева суво, а само понегдје у централним и источним крајевима може бити слабе кише или росуље. У Херцеговини ће бити ведро или мало до умјерено облачно, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се смањење облачности уз краће сунчане интервале, осим крајњег истока гдје ће се задржати облачно и суво вријеме. У Херцеговини ће остати претежно сунчано и топлије уз малу или умјерену облачност.

Дуваће слаб вјетар сјеверног и сјеверозападног смјера. У Херцеговини прије подне умјерено јака бура која ће од средине дана до послијеподневних часова ослабити.

Најнижа јутарња температура ваздуха биће између пет и девет степени, на југу до 13 степени Целзијусових. Највиша дневна биће између 10 и 15, на југу од 18 до 22 степена Целзијуса, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Данас је било облачно. У већем дијелу Херцеговине сунчано уз малу до умјерену облачност.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница минус један, Чемерно три, Хан Пијесак четири, Калиновик и Иван седло пет, Мраковица шест, Мркоњић Град и Соколац седам, Шипово осам, Сребреница, Рибник, Бугојно, Јајце, Сарајево и Зеница девет, Гацко, Бањалука, Бихаћ, Сански Мост и Тузла 10, Фоча, Нови Град, Рудо, Србац, Градачац и Зворник 11 степени Целзијуса.

У Невесињу, Вишеграду, Бијељини, Брчком, Добоју, Ливну и Приједору данас је у 14.00 часова измјерено 12 степени, у Мостару 18, Грудама 19, Билећи и Требињу 20, док је у Неуму и Стоцу измјерен 21 степен Целзијуса.