latinica  ћирилица
23/10/2018 |  15:57 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

Мектић: Сутра позната локација за мигранте на подручју Бихаћа

Полиција Унско-санског кантона настојаће од данас да заустави сваки прилив миграната на ово подручје, а сутра би требало да буде позната нова локација прихватног центра за мигранте у Бихаћу, закључено је на данашњем састанку министра безбједности БиХ Драгана Мектића и Оперативне групе за ситуацију са мигрантима у Унско-санском кантону.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Најкасније сутра биће позната локација за смјештај миграната на подручју Бихаћа, гдје ће бити смјештена сва лица која тренутно бораве по градским улицама, парковима, али и приватном смјештају, рекао је Мектић.

- Не можемо им забранити слободно кретање, али ћемо га, из безбједносних разлога, морати редуковати, као што је учињено и у другим европским земљама - изјавио је он.

Комесар полиције Унско-санског кантона Мујо Коричић најавио је да ће полиција из безбједносних разлога морати да заустави даљи прилив миграната у овај кантон.

- Поставићемо полицијске пунктове на улазу у кантон и зауставити даљи долазак илегалних миграната. То морамо учинити, јер би уласком новог броја миграната била нарушена безбједносна ситуација - рекао је Коричић и додао да ће о овоме обавијестити све превознике у БиХ како би престали превозити мигранте.

Премијер Унско-санског кантона Мустафа Ружнић и представници Међународне организације за миграције /ИОМ/ истакли су да ће све бити учињено да мигранти који већ бораве на подручју кантона, буду адекватно збринути на новој смјештајној локацији у Бихаћу и да имају хумане услове.