latinica  ћирилица
23/10/2018 |  21:32 ⇒ 21:49 | Аутор: klix.ba

Бихаћ- Забрањени протести, велике казне организатору

МУП УСК забранио је одржавање вечерашњег протеста грађана у Бихаћу, а организатори су добили високе казне за претходна окупљања.
Бихаћ - протести - Фото: РТРС
Бихаћ - протестиФото: РТРС

Формални организатор протеста у суботу, првог дана окупљања, био је Аднан Мекић из бициклистичког клуба "Дај круг", а МУП му је уручио казну од 5.000 КМ, пише портал Кликс.

- Одговорна особа је прекршила Закон о јавном окупљању, а тражила је и добила одобрење за прву ноћ протеста на Градском тргу. Међутим, скуп су помјерили са трга према згради ИОМ-а, а затим и аутобуској станици гдје су привремено зауставили саобраћај. Тиме су прекршили одредбе рјешења које су добили - рекла је портпаролка кантоналног МУП-а Сњежана Галић.

Према њеним ријечима, другог и трећег дана протести нису били најављени полицији, тако да је организатору Сеју Рамићу данас уручено рјешење о забрани одржавања вечерашњег скупа, као и казна од 3.600 КМ.

Претходна три дана грађани Бихаћа окупљали су се на Градском тргу тражећи од надлежних власти да почну да рјешавају мигрантску кризу у овом граду и хитно измјесте мигранте из градске зоне.