latinica  ћирилица
24/10/2018 |  17:00 ⇒ 18:18 | Аутор: РТРС

Мигранти поново кренули возом из Сарајева за Бихаћ

Група од педестак мигранта кренула је возом из Сарајева према Бихаћу.
Мигранти се укрцавају на сарајевски воз (фото: oslobodjenje.ba) -
Мигранти се укрцавају на сарајевски воз (фото: oslobodjenje.ba)

Мигранти су купили карте и кренули према овом граду, одакле је аутобусима у поподневним часовима враћена једна група миграната, након што им није дозвољен улазак.

Непознато је да ли ће овој групи миграната бити дозвољен улазак у Бихаћ око поноћи, када је планиран долазак воза у овај град.

Група од 99 миграната који су рано јутрос Талго возом стигли у Бихаћ, премјештени су у аутобусе који ће их транспортовати у Миграциони центар "Ушивак" у Хаџићима. Мигранти су из воза премјештени под јаким полицијским надзором, а припадници МУП-а ће их испратити и са подручја Унско-санског кантона.

- Ово је урађено у координацији полицијског комесара Унско-санског кантона Мује Коричића и министра безбједности БиХ Драгана Мектића - потврдила је портпаролка МУП-а УСК-а Снежана Галић.

Такође, на састанку Оперативне групе за ситуацију с мигрантима у Унско-санском кантону закључено је да ће кантонално Министарство унутрашњих послова на основу створених претпоставки, наставити рад на стабилизацији стања безбједности на подручју овог кантона.

Речено је и да још нема информација о преговорима за одређивање привремене смјештајне локације за мигранте, који се воде између Међународне организације за миграције и приватних власника некретнина, те да ли је о томе обавијештено Министарство безбједности БиХ.

Став Оперативне групе је да привремени смјештај миграната мора бити ван насељеног подручја.

Извор: Н1