latinica  ћирилица
24/10/2018 |  17:40 ⇒ 17:44 | Аутор: СРНА

Ружнић: Заштитити границу и спријечити даљи улазак миграната

Премијер Унско-санског кантона Мустафа Ружнић је указао на неопходност заштите границе и спречавање даљег уласка илегалних миграната у БиХ.
Мустафа Ружнић (фото: facebook.com/pg/VLADAUSK) -
Мустафа Ружнић (фото: facebook.com/pg/VLADAUSK)

Ружнић је нагласио да је УСК доведен у ситуацију која је била алармантна због тога што се није управљало кризном ситуацијом, саопштено је из кантоналне Владе.

"Смјештајних капацитета нема, нису створене могућности за даљи прихват миграната, како то налажу све конвенције које је БиХ дужна поштовати", навео је Ружнић након састанка Оперативне групе и првих конкретних акција с циљем стабилизовања ситуације на подручју УСК-а и заштите грађани, али и поштовања хуманих аспеката збрињавања миграната.

Ружнић је рекао да је договорена јака координација свих нивоа и институција са министром безбједности БиХ Драганом Мектићем, који је већ предузео активности у вези са премјештањем миграната који су се упутили према УСК у смјештајне капацитете данас отвореног прихватног центра Ушивак у Сарајеву.

Он је додао да је у име УСК затражено и пуно укључивање Граничне полиције у вези са надзором и контролом преласка границе БиХ, као и Агенције за истраге и заштиту.

"Граница се по овом питању чува на Дрини, а не на Корани", поручио је Ружнић.