latinica  ћирилица
24/10/2018 |  17:42 ⇒ 22:28 | Аутор: СРНА

Предсједништво БиХ о повећаном приливу миграната

Предсједништво БиХ разматраће сутра информацију о ситуацији у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

На дневном реду сједнице је извјештај Савјета министара БиХ о активностима у оквиру процеса европских интеграција БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Чланови Предсједништва БиХ разматраће и приједлог одлуке о прихватању споразума и одређивању потписника за Споразум о сузбијању сексуалне експлоатације и злостављања, између БиХ и генералног секретара УН, као и извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за првих шест мјесеци ове године.

На дневном реду сједнице је и приједлог одлуке о прихватању споразума и одређивање потписника за Уговор о слободној трговини између БиХ и Турске, као и приједлог одлуке о давању одобрења за закључивање споразума о безбједносном програму између Министарства комуникација и транспорта БиХ и "Мајкрософт" корпорације.

Биће разматран и приједлог одлуке о ратификовању споразума о зајму између БиХ и Саудијског фонда за развој - Изградња и обнова одређеног броја болница у БиХ.