latinica  ћирилица
28/10/2018 |  21:10 ⇒ 29/10/2018 | 10:01 | Аутор: РТРС

Одржана сједница ГО СДС; Унутарстраначки избори у децембру

У Бањалуци је одржана сједница Главног одбора СДС-а.
Вукота Говедарица на прес конференцији - Фото: РТРС
Вукота Говедарица на прес конференцијиФото: РТРС

Након готово деветочасовне сједнице, медијима се обратио предсједник странке Вукота Говедарица.

Говедарица је рекао да од СНСД-а није добио никакву званичну понуду о коалицији и да се о томе на сједници Главног одбора није разговарало. Међутим, додао је да не искључује могућност преговарања са било ким, али у складу са програмским начелима СДС-а.

Говедарица каже да ће инсистирати и на поновном бројању гласова, без обзира што је ЦИК БиХ одбио све жалбе и да ће овог пута користити и друга законска средства. Формираће и тим који ће анализирати изборне резултате, а којима ће бити ријечи на наредној сједници Главног одбора.

У СДС-у се унутарстраначки избори очекују у децембру.

Коментаришући напуштање данашње сједнице дијела СДС-а из Добоја, Говедарица је рекао да му је због тога жао и да ће у наредним данима о томе бити ријечи.

Подсјећамо, сједници ГО СДС-а није присуствовао градоначелник Добоја Обрен Петровић, као ни Костадин Васић, који је јуче искључен из странке и смијењен с мјеста потпредсједника СДС-а због оптужби на рачун страначког руководства.

Атмосфера се загријала, па су у поподневним сатима сви чланови ГО СДС-а из регије Добој напустили сједницу, јер, како наводе, нису жељели да слушају оптужбе на рачун Обрена Петровића. Заједно с њима сједницу је напустио и замјеник министра одбране БиХ, СДС-ов Борис Јеринић.

У изјави за медије Јеринић је рекао да нема намјеру да се враћа на сједницу, истичући да је атмосфера недемократска. Изостала је, каже, дискусија о сарадњи с другим странкама послије избора - умјесто дискусије о одговорности страначког руководства за најлошији изборни резултат у историји, критикована је добојска СДС.