latinica  ћирилица
29/10/2018 |  11:47 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Јеринић: Аларм се упалио; Нећемо сједити скрштених руку

Члан Главног одбора СДС-а Борис Јеринић оцијенио је да се страначки функцинери непристојно односе према Градском одбору СДС-а Добој, иако је остварио изборну побједу на сва четири нивоа.

"Сједница Главног одбора СДС-а јуче је одржана у непријатном амбијенту. Групација од око 100 људи је имала транспаренте усмјерене према одређеним људима из СДС-а, што је недопустиво, јер не може се тако понашати према члановима Главног одбора. Расправа на сједници била је веома напета и жучна уз оптужбе на рачун предсједника добојског Градског одбора СДС-а Обрена Петровића", рекао је Јеринић за нашу Телевизију, те додао да није добојски СДС окренуо леђа странци, већ да је врх партије урадио њима.

Он је истакао да је Петровић на протеклим изборима освојио највећи број појединачних гласова у СДС-у.

"Не можемо допустити да људи који имају најлошији изборни резултат у историји СДС-а држе предавања онима који су остварили одличан резултат. Нама су покушали да држе предавање људи који су имали 200 или 300 гласова, који су испод десет одсто у својим општинским одборима. Аларм се упалио и зато смо и напустили сједницу Главног одбора странке". Морамо да спасимо странку", додао је Јеринић.

Каже и да су поједини медији објавили да су сједницу напустила два или три члана странке, Јеринић ипак тврди да су са сједнице отишла два потпредсједника странке и то Небојша Марић и Нина Букејловић, два изабрана посланика у НСРС који су добили највећи број личних гласова у СДС-у, те чланови ГО Добој.

Сматра да су СДС издали сви који су изгубили на изборима и нису радили за добробит партије, што није случај са Градским одбором СДС-а Добој.

"Политика искључивости је погубна и сигурно је да СДС треба бити отворен за сарадњу са осталим политичким партијама. СДС је, нажалост, након ових избора доживо пад, што мора бити анализирано", каже Јеринић.

Напоменуо је да би у наредном периоду Градски одбор СДС-а требало да анализира изборне резултате и информише чланство о дешавањима на сједници Главног одбора СДС-а.

"Сигурно је да нећемо сједити скрштених руку као градска организација. Сви који тако мисле и држе нам предавања грдно се варају", поручио је Јеринић.

Извор: РТРС/СРНА