latinica  ћирилица
29/10/2018 |  14:30 ⇒ 14:41 | Аутор: СРНА

Потребно разговарати са партнерима који уважавају СДС

Члан Главног одбора СДС-а Соња Караџић Јовичевић изјавила је Срни да је потребно разговарати са коалиционим партнерима и онима који су за то заинтересовани и уважавају СДС, те поручила да интерес Републике Српске увијек мора бити први, а онда интерес СДС-а.

Караџић Јовичевић је нагласила да она на сједници Главног одбора јуче није говорила о коалицији СДС-а са СНСД-ом или неком другом партијом него о једногласно донесеном ставу изборне јединице из које долази, а то је да је потребно бити спреман за разговор, како сами са собом, тако и са коалиционим партнером и било ким ко искаже заинтересованост, са пуним уважавањем СДС-а.

"То је наш јединствен став, са закључком да увијек мора бити први интерес Републике Српске, а онда СДС-а. Не видим шта је лоше у томе да будемо спремни на разговор", истакла је Јовичевићева.

Према њеним ријечима, ниједан договор не мора да произађе из било каквог разговора, нити иједан договор може да буде направљен са било ким било када мимо одлука Главног одбора.

"То што неки имају став да не треба причати никада ни са ким, и то је став који се износи на Главном одбору. Онај коме је свеједно, ко је равнодушан, ко је дошао да ћути и подиже руку према директиви има свој избор", сматра Јовичевићева.

Наводећи да нема намјеру да напусти странку, она је рекла да је ова странка дио њеног живота и да је на сједници емотивно наступила, не вријеђајући никога.

"Оно што мене брине и растужује јесте потреба да се такве дезинформације производе. Бојим се да помислим гдје се оне производе, а након тога се додатно додаје бензин на ту ватру", рекла је Јовићевићева.

Истакла је да је овој странци много дала, да плаћа неке рачуне и цехове своје припадности и да не тражи за то орден, већ право да каже став Координационог одбора Изборне јединице осам, којој припада.

Јовичевићева је поручила да нема разлог да напушта странку нити јој неко може понудити ишта више од повјерења које је добила једногласном одлуком Предсједништва СДС-а да добије компензациони мандат.

"Распредање приче о мом изласку из странке је забрињавајуће и ван памети ако долази изнутра, а потпуно ми је разумљиво ако долази злонамјерно и извана", рекла је Јовичевићева.