latinica  ћирилица
01/11/2018 |  09:19 | Аутор: БЕТА

Подгорица забранила улазак Бећковићу, Антићу...

Управа полиције Црне Горе донијела је рјешење којим се српским интелектуалцима, међу којима је и књижевник Матија Бећковић, забрањује улазак у ту земљу.
Подгорица - Фото: РТС
ПодгорицаФото: РТС

"Прелазак државне границе, осим Бећковићу, ускраћен је и историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, као и српском политичару и правнику Дејану Мировићу", саопштено је из Граничне полиције.

Полицијским старјешинама на свим граничним прелазима је достављен списак особа које ни случајно не смију да уђу у земљу, јер угрожавају националну сигурност Црне Горе.

Српски интелектуалци, којима је забрањен улазак, били су најављени као говорници на манифестацији поводом прославе Подгоричке скупштине.

Као главни разлог забране наводе се њихове раније изјаве, које су, по процјени црногорских безбједносних служби, опасност по сигурност државе.

Централна прослава стогодишњице Подгоричке скупштине и Дана уједињења Црне Горе са Србијом и другим јужнословенским народима биће одржана 1. децембра у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, а требало је да бесједи и Матија Бећковић.