latinica  ћирилица
01/11/2018 |  13:39 ⇒ 13:54 | Аутор: СРНА

У кући ухапшеног полицајца пронађени муниција и оружје

Службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске пронашли су данас већу количину муниције и експлозивних материја током претреса куће лица чији су иницијали Г.Ј. из Козарске Дубице, које је ухапшено због основа сумње да је 2005. године убио суграђанку Ирену Предојевић, потврђено је за Срну у МУП-у.
Кућа осумњиченог Јеличића (фото: Д. Стојнић) -
Кућа осумњиченог Јеличића (фото: Д. Стојнић)

Начелница Одјељења МУП-а за односе са јавношћу Мирна Миљановић навела је да је током претреса куће и остале имовине осумњиченог, у већој количини пронађени оружје и остала борбена средства веће разорне моћи.

- Осим извјештаја за кривично дјело тешко убиство почињено на врло окрутан и свиреп начин, против Г.Ј. биће поднесен и извјештај за недозвољену производњу и промет оружја или експлозивних материја - рекла је Миљановићева.

Претрес и јучерашње хапшење осумњиченог извршили су припадници Управе МУП-а за организовани и тешки криминалитет.

- С обзиром на то да је ријеч о полицијском службенику, у току је његова суспензија са радног мјеста, као и спровођење осумњиченог у недлежно тужилаштво у Приједору - рекла је Миљановићева.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Горану Јеличићу.

Ирена Предојевић /28/ убијена је у ноћи између 6. и 7. августа 2005. године када се након ноћног изласка враћала кући, а посљедњи пут виђена је на једној од раскрсница и од тада јој се губи сваки траг.

Породица је ујутро пријавила нестанак, а тијело је пронађено на дивљој депонији смећа у селу Божићи, у близини куће у којој је живјела с родитељима.

Обдукцијом је утврђено да ју је убица задавио, а леђа полио бензином и запалио да би прикрио трагове.