latinica  ћирилица
01/11/2018 |  15:19 ⇒ 22:25 | Аутор: РТРС

СДС Добој одлучио - улази у власт!

Градски одбор СДС-а Добој одлучио је да ће њихова три посланика из Изборне јединице пет учествовати у власти и на нивоу Републике Српске и БиХ, сазнаје РТРС.

На сједници Скупштине Градског одбора СДС-а данас је једногласно одлучено да ће носиоци посланичких мандата из Добоја из Изборне јединице пет у Народној скупштини Републике Српске Небојша Марић, Данијел Јошић и Нина Букејловић подржати скупштинску већину, а да ће Обрен Петровић, који је добио мандат у ПС БиХ, прихватити позив новоизабраног српског члана Предсједништва Милорада Додика за формирање патриотског блока.

Чланови Скупштине затражили су одговорност руководства странке за лоше изборне резултате и хитно одржавање унутарстраначких избора. Осудили су и нападе појединих високих функционера странке на чланство у Добоју.

"Скупштина ГО СДС Добој пружа пуну подршку новоизабраним носиоцима мандата да буду дио власти у Парламенту БиХ и у НС РС, а у циљу заступања интереса свих грађана Добоја. Усљед убједљиво најлошијег резултата од оснивања СДС остварених на општим изборима 2018. Скупштина ГО СДС Добој позива на одговорност и тражи хитно спровођење пријевремених унутарстраначких избора како би се избјегле даље посљедице за странку због лошег руководства", нагласио је члан ГО СДС Добој Борис Јеринић.