latinica  ћирилица
04/11/2018 |  15:54 | Аутор: СРНА

Комшић пријети Србији, али не одговара ко је покушао да убије Вучића

Министар одбране Александар Вулин Србије изјавио је данас да новоизабрани хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић непрекидно пријети Србији, али да не одговара на питање ко је покушао да убије Александра Вучића у Сребреници.
Александар Вулин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВулинФото: ТАНЈУГ

Поводом Комшићеве поруке Београду да је граница са Србијом на Дрини и да то треба поштовати, јер ће у супротном бити проблема, Вулин каже да је "доказ да имате државу када на вашем простору знате ко покушава да убије некога и због тога буде кажњен", преносе београдски медији.

"Господин Комшић нам непрекидно прети и то смо разумели, али пре него што му одговорим на ову последњу претњу, само хоћу да га питам - ко је покушао да убије Александра Вучића у Сребреници и када мисли да нам да одговор на то једноставно питање", рекао је Вулин.

Он наводи да је Комшићеву поруку одлично разумио.

"Једино што нисмо схватили јесте како ће да нас казни, хоће ли да нас шамара или ће да нам заврће уши", питао је Вулин.

Комшић је поручио данас Београду и Загребу да је граница са БиХ на Сави, Дрини и Уни и да то треба поштивати, јер ће у супротном бити проблема.

"У пуној мјери ћу бити посвећен томе да буду добри и пријатељски односи БиХ са Хрватском и Србијом. Али, вас молим, и у Загребу и Београду, само да знате гдје прелазите границу и гдје показујете документа. То је на Сави, на Дрини на Уни. Само то поштујете и нећете имати никаквих проблема са мном", рекао је Комшић за "Телеграф.рс".